Вести

МОРАВСКИ КОРИДОР - ПУТ КОЈИМ ЋЕ СЕ ЉУДИ ВРАЋАТИ

Како је истакао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, након састанка са председницима општина и градоначелницима Kраљева, Ћићевца, Врњачке Бање, Чачка, Трстеника, Варварина и Kрушевца, Моравски коридор неће бити пут којим људи одлазе, него онај којим се враћају.

На састанку, који је са представницима локалних самоуправа кроз које пролази траса Моравског коридора, у згради општине Ћићевац одржао министар Момировић, говорило се о реализацији пројекта „Моравски Коридор“, као и о важности добре сарадње државе, извођача радова и локалних самоуправа. Градоначелници и председници општина су се једногласно сложили да овај путни правац представља основу будућег привредног развоја овог краја и бољи живот за пола милиона грађана који ту живе.

Моравски коридор чине три деонице: Појате-Kрушевац у дужини од 27,83 километра, Kрушевац-Адрани дужине 53,88 километара и Адрани-Мрчајевци-Прељина дужине 30,66 километара. Повезиваће Расински, Рашки и Моравички округ са Kоридорима 10 и 11, односно све веће градове централне Србије између Појата и Чачка.