Вести

АМФИТЕАТАР - ОТВАРАЊЕ 21.03.2017.

Отварању реконструисаног амфитеатра "Данило Бата Стојковић" у Врњачкој Бањи, поред великог броја Врњчана, присуствовали су и Премијер Србије Александар Вучић, министар трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Расим Љајић, као и високи функционери СНС-а, Никола Селаковић и Зоран Бабић.

У име домаћина, присутне је поздравио председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и истакао да је Бања пре неколико година доживела понор, са упропашћеним централни парком, неуређеним улицама, угашеним хотелима, али да је вером у потенцијале и традицију, са подршком Владе Републике Србије и Александра Вучића, за кратко време промењена слика о Бањи, а истој враћен стари сјај. Том приликом први човек општине Врњачка Бања, захвалио се премијеру Вучићу што је, како је рекао, довео стабилност и сигурност и субвенционисао добре пројекте.

Министар Љајић истакао је да је Влада Србије препознала значај амфитеатра за туризам у Врњачкој Бањи, али и у целој Србији и навое да је један од првих циљева владе, да Врњачка Бања буде препозната у европским и светским оквирима као туристичка дестинација.

Премијер Србије у свом обраћању присутнима је рекао да су на крају преговри и расписавање процедуре за изградњу Моравског аутопута, чијом ће изградњом од Врњачке Бање до Крушевца бити потребно свега 20-ак минута, као и до Чачка, а и да ће Београд бити неупоредиво ближи, те да је много новца уложено у врњачку општину и истакао да је само летња позорница коштала 30 милиона динара.